Simptome hemoroizi

Hemoroizii reprezinta o afectiune des intalnita si care poate aparea la orice adult. Uneori ei nu sunt tratati la timp din cauza sentimentului de jena sau pur si simplu deoarece persoana afectata nu stie de ce sufera. Iata o lista de simptome legate de hemoroizi si cand trebuie sa mergi la doctor:

Hemoroizi simptome

  • sangerare nedureroasa in timpul scaunului – poti sa observi mici pete de sange pe vasul de toaleta sau pe hartia igienica
  • mancarimi sau iritatie in regiunea anala
  • dureri si discomfort
  • hemoroizi care ies din anus
  • umflarea zonei din jurul anusului
  • o umflatura sensibila sau dureroasa langa anus
  • scapari de materii fecale

Simptomele hemoroizilor depind de locatia lor. Hemoroizii interni de regula nu produc discomfort, fiind situati in interiorul rectului. Ei pot sangera uneori cand suprafata lor sensibila este lezata de un scaun. Uneori sunt impinsi de materiile fecale in afara anusului, fiind denumiti in acel caz hemoroizi prolapsati sau chiar hemoroizi sugrumati. Citeste mai multe despre hemoroizi interni.

Hemoroizii externi sunt situati sub piele, in jurul anusului. In cazul unei iritatii, pot cauza mancarimi sau sangera. In cazul in care sangele formeaza un cheag, durerea devine intensa, la fel si inflamarea. Citeste mai mult despre hemoroizi externi.

Cand sa te duci la doctor

hemoroizi simptomeSangerarea in timpul scaunelor este un simptom tipic pentru hemoroizi, insa ea poate aparea si in cazul altor afectiuni, unele grave precum cancer colorectal sau cancer anal. Recomandarea noastra este sa nu dai vina pe hemoroizi in cazul unei sangerari, inainte de a vedea un doctor. Medicul va diagnostica hemoroizii si va exclude, prin teste, alte afectiuni mai grave. De asemenea daca hemoroizii sunt durerosi, duc la sangerari abundente si nu se amelioreaza cu tratamentele de acasa, ia legatura cu medicul.

Scaunele de culoare neagra sau maro inchis, scaunele cu cheaguri de sange sau sange in ele sunt un semnal de alarma. Ele pot fi semnalul unei sangerari periculoase in tractul intestinal. Daca in plus sangerarea este insotita de senzatia de ameteala sau de lesin, fugi la doctor, nu mai sta.